dimecres, 3 de gener del 2007

PETITA CAMPANYA "NO OFICIAL" PER TROBAR NOM PER LA 2ª BIBLIOTECA PÚBLICA DE MATARÓ

Hola amics i amigues del BLOG!!

Sigueu benvinguts i benvingudes a la nostra petita campanya per trobar un nom ben xul·lo per la 2ª biblioteca pública de Mataró, que es construirà pròximament al barri de l'Escorxador.

Amb aquesta campanya només pretenem donar idees que inspirin la comissió de l''Ajuntament de Mataró que s'encarrega de posar nom oficial a les biblioteques de la ciutat. La qual, ens consta, ja ha posatl fil a l'agulla i ja ha començat a barallar alguns noms de persones i indrets propis de la ciutat de Mataró per batejar la nova biblioteca; tot i que encara no hi ha res decidit.

Quedi clar que no es tracta d'una campanya oficial. Nosaltres ho fem per iniciativa pròpia, entesos? Per la qual cosa qui decidirà en última instància el nom de la nova biblioteca serà la comissió de l'Ajuntament que porta aquest tema; a la qual (per descomptat!) informarem oportunament d'aquesta iniciativa de participació popular perquè estiguin al cas.

Així que, mentre esperem que arribi l'esperat dia de l'aniversari de la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró (el pròxim 22 de novembre), hem pensat que podem anar proposant noms per posar-li a la nova biblioteca.

Una recomanació que sí us farem és que els noms que escolliu siguin noms macos i que cridin l'atenció per donar personalitat pròpia a la nova biblioteca. Els noms que provoquin mal rotllo o portin mals records a l'hora de rememorar successos tristos, millor obviar-los, doncs podrien fer aflorar sentiments una mica contradictoris a l'hora de justificar aquell nom davant d'usuaris de curta edat o no tan curta quan en fessin ús de les instal·lacions.

Doncs vinga, ja podeu posar els caparrons a barrinar, que entre tots i totes hem de trobar-li un nom ben maco a la segona biblioteca pública de Mataró!


Si teniu algun nom ben xul·lo per proposar podeu ecriure les vostres propostes tot fent clic a l'enllaç " PUBLICA UN COMENTARI" (sota d'aquesta entrada)


Moltes gràcies per per la vostra col·laboració!

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaig sentir dir un dia que es batejaria a nom d'Antoni Comas, catedràtic de Literatura Catalana i mataroní, que va ser mestre meu. Opino que és una gran idea.

Anònim ha dit...

També se li podria posar el nom de "Biblioteca de Llevant"

Anònim ha dit...

Si no és considera massa bèstia, se li podria posar "L'ESCORXATECA", així a tothom li quedarà clar on és, que hi havia un escorxador i probablement seria un nom quelcom polèmic, que faria que es parlés una vegada més d'una Biblioteca de Mataró. Sempre va bé que es parli de cultura, encara que l'excusa sigui una mica de polèmica, però la gent és com és i no sempre és com voldriem que fos.

Montse ha dit...

Estic d'acord que es diugui Antoni Comas. Crec que és una bona idea.

Anònim ha dit...

AURORA, (en homenatge a la bilbiotecària Aurora Diaz Plaja.)

Pep Duran (traginer de contes)

Anònim ha dit...

Està bé que es digui Antoni Comas i Pujol.

Anònim ha dit...

Sense cap mena de dubte: Antoni Comas. Hem d'aprofitar els bons mestres que tenim i hem tingut a Mataró i sentint-se orgullosos. Lluís.

Gent de Biblioteca ha dit...

Hola amics,

avui hem rebut un mail del Sr. Josep Comes Valls, Conseller delegat d'Educació de l'Ajuntament de Mataró on ens diu el següent:

"Hola,

Habitualment rebo els vostres missatges, amb la munió d'idees que hi feu circular per a la celebració del desè aniversari de la Biblioteca Pompeu Fabra.

D'imaginació, pel que veig, no en falta. Per això me'ls llegeixo. I els trobo suggeridors.

Pel que fa al d'avui, que no té res a veure amb l'aniversari, potser queda fora de lloc.

Tingueu present que el dia 20 de gener passat, amb motiu de la inauguració de l'escola bressol Els Menuts (que és l'equipament que ha rehabilitat una part del recinte de l'Escorxador, lloc on ha d'anar la segona biblioteca pública de la ciutat) l'alcalde va anunciar formalment, en presència del conseller d'Educació Ernest Maragall, que la biblioteca d'allà es dirà
Antoni Comas. Serà en memòria del mataroní que va ser el primer catedràtic de Llengua i Literatura Catalana d'una universitat després de la guerra civil, que és autor d'una nombrosa bibliografia especialitzada i que va dur a terme una intensa activitat cultural a la ciutat. Precisament l'any passat Mataró va commemorar el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort.

Gràcies per la vostra atenció.

Cordialment,
Pep Comas"


Doncs queda dit... així que sembla bastant clar quin serà el nom de la nova biblio, oi?

De totes maneres si voleu seguir fent propostes de noms, podeu seguir fent-ho. Tot i que sembla prou clar que la cosa ja està bastant decidida, és possible que algun dels noms puguin servir per batejar la tercera biblioteca quan es faci.

A nosaltres ens ha agradat molt el que ha proposat l'Albert Garcia: "Biblioteca de Llevant"

I nosaltres hauríem volgut proposar el de "Biblioteca Care Santos" ...i que consti que no son família :-) Potser servirá per batejar la tercera, quan es faci... Qui sap...

Una salutació!

Anònim ha dit...

Antoni Comas. També va ser mestre meu. S'ho mereix. Genís M.

Anònim ha dit...

Ara Mataró té l'oprtunitat de regraciar a l'Antoni Comas l'amor i la feina que va esmerçar per a la nostra mai ben tractada llengua.
"BIBLIOTECA ANTONI COMAS I PUJOL"

Gent de Biblioteca ha dit...

Hola gent,

la Sra. Maria José Recoder, regidora de CiU a l'Ajuntament de Mataró, ens ha adreçat un amable email que voler fer públic per compartir la informació amb tots vosaltres:

Hola,
fins ara he format part de la Comissió del Nomenclàtor de la ciutat de Mataró. Em sembla bé la vostra iniciativa i només dir-vos que hi ha un ampli llistat de propostes de noms per a carrers, escoles o el que calgui, que esperen torn. Qualsevol nom que es proposa va a parar a la llista perquè sigui tingut en compte en cada ocasió. Només dir-vos que si voleu posar-li el nom d'alguna persona, aquesta ha d'haver mort.
Cordialment,

Maria José Recoder
Regidora CiU


Doncs queda dit. Sembla que la Care Santos haurà d'esperar encara una miqueta... :-)

Anònim ha dit...

Sens dubte el nom d'ANTONI COMAS seria molt adient.Mataroní il·lustre, filòleg i gran estudiós de la nostra literatura, a més de professor de molts mataronins.

Anònim ha dit...

Jo crec que un bon nom seria Biblioteca Helena Jubany. L'Helena era una veïna del barri (concretament de Rocafonda) que va ser assassinada a l'edat de 27 anys. A més de la seva vinculació amb el barri, l'Helena havia guanyat la plaça de bibliotecària a Sentmenat, i abans havia treballat com a llibretera a Mataró. També estava encetant el que prometia ser una brillant trajectòria com a contacontes. I havia començat a escriure les seves primeres narracions, algunes de les quals van guanyar premis literaris. Després del seu assassinat, la seva família va publicar el conjunt de la seva obra en Els cristalls de les terres del Nord i altres contes.

De petita havia estat portadora de nans de la ciutat, concretament El Xinès.

Crec que seria un merescut homenatge i una manera de mantenir viva (si més no en la nostra memòria) aquella veïna nostra que tant estimava els llibres. Proposo Biblioteca Helena Jubany

Anònim ha dit...

Crec que per la vinculació de l'Helena amb el barri i pel que s'explica en el comentari anterior, aquest seria un merescut homenatge.

Altres noms els podem reservar per a la tercera biblioteca, que desitjo que no es trigui gaire a edificar.